Wegomlegging afrittencomplex E40 Aalter

Heraanleg op- en afrittencomplex E40 in Aalter

Op- en afrit van E40 afgesloten vanaf 26 september

De volgende fase van de heraanleg van het op- en afrittencomplex in Aalter staat voor de deur. Om de nieuwe op- en afrit van de E40 richting Gent af te werken, moeten de bestaande op- en afrit dicht vanaf maandag 26 september. De termijn die de aannemer krijgt om deze werken uit te voeren, is uiterst kort. Zo blijft de hinder voor de weggebruiker zo beperkt mogelijk. Verkeer dat op- en af wil rijden, moet omrijden via de op- en afritten van de E40 in Beernem en Nevele. Verkeer op de E40 rijdt in deze fase over 3 versmalde rijstroken richting Gent ter hoogte van de werfzone.

De aannemer blijft aan het werk op de Steenweg op Deinze. De omleidingen die gelden sinds de vorige fasewissel op 19 september blijven in voege. Daarnaast bouwt de aannemer de nieuwe op- en afrit van de E40. Hierdoor moeten de bestaande op- en afrit dicht. Vanaf 27 september rijdt het verkeer op de E40 richting Gent over 3 versmalde rijstroken.

Oprit naar E40 richting Gent dicht van 26 september tot 15 oktober Vanaf 26 september (voor de ochtendspits) gaat de oprit naar de E40 richting Gent. Verkeer kan de snelweg oprijden richting kust en keren aan het op- en afrittencomplex in Beernem. Deze werken aan de nieuwe oprit, moeten op 15 oktober klaar zijn. 

Afrit van E40 richting Gent dicht van 26 september tot 10 oktober

Vanaf 26 september (voor de ochtendspits) gaat ook de afrit naar de E40 richting Gent dicht. Verkeer kan de snelweg afrijden aan het op- en afrittencomplex in Nevele en zo terugrijden richting Aalter. De werken aan de nieuwe afrit, moeten op 10 oktober klaar zijn. 

Voor meer informatie en wegomleidingen, surf naar de site :  www.wegenenverkeer.be/aalter.

Share this Post