Nieuwe IVECO Daily Hi-Matic Euro 6 overtuigt zelfstandig elektricien met lage TCO en Business Up-connectiviteit

Nieuwe IVECO Daily Hi-Matic Euro 6 overtuigt zelfstandig elektricien met lage TCO en Business Up-connectiviteit

Zelfstandig elektricien Luc Raekels legt de voordelen van de nieuwe IVECO Daily Hi-Matic voor zijn bedrijf uit.

De nieuwe Euro 6-versie met revolutionaire Business Up-app biedt een ongeëvenaard rijplezier en een gemiddeld brandstofverbruik die lager is dan vorige Daily.

De bestelwagen met laag dak heeft probleemloos toegang tot garages en gesloten ruimtes met een gelijkaardige hoogte.

L & M Technics, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de installatie en renovatie van elektrische systemen in Neerpelt, België, kocht in december 2016 een nieuwe IVECO Daily Hi-Matic Euro 6.

Eigenaar Luc Raekels legt uit waarom hij voor dit voertuig koos: “Zeven jaar geleden kocht ik mijn eerste IVECO Daily. Destijds koos ik voor een onderstel met gesloten koetswerk waarmee ik 240.000 km reed. Ik was erg tevreden over dit voertuig, maar op basis van mijn ervaringen in de praktijk dacht ik grondig na over de verschillende functies die ik kon kiezen om het potentieel van mijn nieuwe bestelwagen nog te verhogen.”

Mijn vertrouwde verkoper bij IVECO raadde me aan om de nieuwe Daily Hi-Matic 8-trapsautomaat voor één dag te testen. Zodra ik hem probeerde, heb ik geen seconde getwijfeld – hij was exact wat ik nodig had voor mijn werk. Met mijn grote aanhangwagen rijden vormde geen probleem. Ik zou van deze gelegenheid gebruik willen maken om te zeggen dat ik bijzonder tevreden was over de service van mijn IVECO-dealer. Indien nodig waren ze bereid om me heel vroeg in de ochtend te ontvangen, zodat ik kon langskomen voor mijn werkdag begon.”

Wendbaarheid en makkelijke toegang

Luc Raekels: “Voor een zelfstandige als ik, die al zijn tijd doorbrengt in steden en dorpen, in residentiële wijken, besliste ik dat ik niet voor een gesloten koetswerk zou kiezen. IVECO bood me de optie van twee zijdeuren aan, waardoor ik makkelijk toegang heb tot mijn gereedschap.

“Ook het lage dak biedt voordelen: ik kan nu plaatsen inrijden waar de hoogte beperkt is (garages) en heb nu ook minder blootstelling aan de wind, wat dan weer mijn brandstofverbruik beïnvloedt.”

“Door de dubbele zijdeuren kan ik mijn bestelwagen nu ook in elke richting parkeren, afhankelijk van de situatie en het gereedschap of materiaal dat ik nodig heb.”

DAB-radio en Business Up-connectiviteit

Luc Raekels was altijd al erg geïnteresseerd in nieuwe technologie. Hij begon zijn loopbaan dan ook in de evenementensector, waar hij als elektricien meewerkte aan grote concerten, voorstellingen enz. en gebruikmaakte van geavanceerde technologieën.

Luc Raekels: “Ik wilde dat mijn nieuwe bestelwagen uitgerust was met een DAB-radio, omdat de digitale technologie binnen enkele jaren de FM-radio zal vervangen. Ik ben erg blij met mijn keuze – de geluidskwaliteit is uitstekend vergeleken met mijn oude wagen.

“Op de IVECO-website ontdekte ik ook de nieuwe Business Upapp van de nieuwe Daily. Ik was geïnteresseerd omdat ik deze app ook kan gebruiken op een smartphone of tablet. Ik gebruik de DES-functie (Driving Style Evaluation) dagelijks. Mijn oude Daily met gesloten koetswerk verbruikte gemiddeld 11,5 liter brandstof – wat al erg goed was! Maar vandaag verbruik ik aanzienlijk minder voor dezelfde afstand, wat gedeeltelijk te danken is aan Business Up. Daarnaast gebruik ik ook de dashboarduitbreiding om de parameters te controleren die me interesseren, ook voor mijn telefoon en muziek. Ik heb de elektronische bedieningshandleiding nog niet gebruikt omdat ik hem nog niet nodig had … “

Dhr. Raekels heeft zijn tablet en smartphone gekoppeld aan het systeem, waardoor hij zijn berichten op zijn tablet in het voertuig kan lezen.

Optimaal gebruik van laadruimte

Zoals blijkt uit de foto’s werd een diepgaand praktijkonderzoek uitgevoerd om de laadruimte zo goed mogelijk te kunnen benutten. De klant vertrouwde de inrichting van zijn voertuig toe aan koetswerkbouwer Bus-Werk in Valkenswaard, Nederland.

Share this Post