New Daily Hi Matic

De Hi Matic automaat biedt maximale prestaties en comfort gecombineerd met lage gebruikskosten en een laag brandstofverbruik. Het schakelen tussen de versnellingen doet de Hi Matic automaat in slechts 200 milliseconden, de berijder zal dit als zeer comfortabel ervaren! Door de keuze uit 8 versnellingen is er altijd de juiste overbrengingsverhouding beschikbaar bij de gevraagde belasting en snelheid.

Het grote voordeel van de Hi Matic automaat ten opzichte van de handgeschakelde versnellingsbak in de IVECO Daily, is de spreiding in de bak(de verhouding tussen de hoogste en laagste versnelling). Door de grotere spreiding rijdt de automaat met koppelomvormer gemakkelijker weg op een  helling en kan deze dus worden gecombineerd met langere reducties. De Hi Matic automatische versnellingsbak is zo geconfigureerd dat hoge combinatiegewichten mogelijk zijn. Dit betekent dat de combinatie van een beladen IVECO Daily en (zware) aanhangwagen geen probleem zijn voor de automaat. Voor het rijden met zware belading of zware aanhangwagen is een aparte rijstand ontwikkeld.
De Hi Matic automaat is vrijgegeven voor combinatiegewichten tot 10.700 kilogram. IVECO is hiermee uniek in het segment IVECO Daily. De bestuurder van de IVECO Daily met Hi Matic met automatische versnellingsbak kan kiezen uit twee verschillende rijstanden. De ECO en Powerstand:
De ECO-stand staat garant voor zeer soepel rij-en schakelgedrag gecombineerd met een optimaal brandstofverbruik. Door het snelle schakelen van de Hi Matic automaat rijdt u bij lage snelheden altijd in een laagtoerengebied. De ECO-stand is geschikt voor omstandigheden waarin de Daily niet of licht beladen is.
De POWER-stand is geschikt voor omstandigheden waarin de Daily zwaarder beladen is, of wanneer een zware aanhangwagen getrokken moet worden. De automaat past de schakelmomenten aan op de gevraagde belasting en snelheid in combinatie met het gewicht
 
Kom bij ons langs voor een proefrit met onze Demo New Daily Hi Matic!
 
Bekijk het filmpje van de New Daily Hi Matic op You Tube : www.youtube.com/New Daily Hi Matic
Alsook Transport Management testte de New Daily Hi Matic uit, lees de resultaten in hun artikel : www.transportmanagement.be/test-iveco-daily-35s17-hi-matic/

 

Share this Post