Magelys gekroond

De internationale Bus & Coach van het jaar Jury, samengesteld uit senior journalisten uit 22 Europa’s toonaangevende bus en coach industrie publicaties, heeft de Iveco Magelys verkozen tot “International Coach van het jaar 2016”.

Concurrenten waren : de Setra TopClass S516HDH, de Neoplan Skyliner, de Volvo B11R Sunsundegui SC7, de Temsa HD12 en de VDL Futura FMD2- 129/370. De winnaar werd geselecteerd na de Coach Euro Test gebeurtenis, die dit jaar in juni werd gehouden in Plovdiv, Bulgarije’s tweede grootste stad. Saint-Priest, 7tht September 2015.

Alles in de Magelys is doordacht en ontwikkeld om de zichtbaarheid te vergroten, om op ontdekking te gaan en om volop te genieten van de reis. In vergelijking met een traditionele coach biedt het standaard dak met glazen panelen een echt panoramisch uitzicht. Het overheersende gevoel van ruimte en transparantie maakt de Magelys origineel; het exclusieve design en de verfijnde elegantie voegen hieraan een hoogwaardige uitstraling aan toe.

Met zijn twee mogelijke lengtes (12.2 m en 12,8 m) en versies (Magelys lijn en Magelys Pro), voldoet de Magelys familie aan de vele behoeften van vervoerbedrijven in de markt voor zowel toerisme als lijnvervoer. Om de flexibiliteit van het ontwerp te illustreren werd de winnaar van de International Coach van het jaar 2016 uitgerust met alle benodigde apparatuur voor de opkomende coach lijn waarmee de Duitse en nu de Franse dereguleringen werden gevolgd, d.w.z. regionale en internationale routes in Europa.

In dat opzicht werd het voertuig gepresenteerd op basis van de meest uitgeruste versie, dat wil zeggen de Magelys Pro, met als extra voorzieningen: een rolstoellift met speciale deur en een afneembare tafel waardoor chauffeurs gemakkelijk een invalide passagier aan boord kunnen brengen zonder stoelen weg te halen, met 46 Kiel lederen stoelen, toilet, 3 elektrisch bediende LCDschermen, WIFI connectiviteit, 220 V stopcontacten, USB-poorten, een GPS en een camera.

 

Ben je geïnteresseerd in meer? Lees hier het vervolg van het artikel.

Share this Post