Kampioen in duurzaamheid: IVECO Daily Blue Power uitgeroepen tot “Internationale bestelwagen van het jaar 2018”

  • Daily Blue Power – IVECO’s nieuw duurzaam gamma voor onbeperkte distributie in stedelijke gebieden – werd door een panel van 25 ervaren autojournalisten uit heel Europa verkozen tot ‘Internationale bestelwagen van het jaar 2018’:

    • Daily Electric is het 100% zero-emissie-voertuig

    • Daily Euro 6 RDE 2020 Ready is de eerste LCV die klaar is voor de regelgeving rond Real Driving Emissions 2020.

    • Daily Hi-Matic Natural Power is het eerste voertuig op gecomprimeerd aardgas met een 8-trapsautomaat in de LCV-industrie

  • De prestigieuze prijs is het bewijs van IVECO’s inzet voor technologie en focust op duurzaam transport: als de eerste bedrijfsvoertuigenconstructeur wereldwijd die het potentieel van aardgas heeft erkend, heeft IVECO een volledig gamma bestelwagens, vrachtwagens en bussen op aardgas ontwikkeld

Het nieuwe IVECO Daily Blue Power-gamma werd gisterenavond verkozen tot ‘Internationale bestelwagen van het jaar 2018’ op Solutrans, de internationale handelsbeurs voor de wegtransportindustrie in Lyon (Frankrijk).

IVECO’s nieuwe lichte bestelwagen en het klassieke chassis-cabine-gamma moest het opnemen tegen sterke concurrenten om de overwinning in de wacht te slepen, amper drie jaar nadat de Daily in 2015 de titel won. De prestigieuze prijs is een erkenning van de focus van het merk op technologie om de duurzaamheid te verbeteren. De juryleden waren het erover eens dat de Daily Blue Power “de belangrijkste leefbare oplossingen bij elkaar brengt om de milieu-impact van LCV-voertuigen in steden en voorsteden te beperken.” Ze benadrukten het feit dat met dit gamma “IVECO over de duurzame voertuigen beschikt waar de markt om vraagt” en dat de “Elektrische, Aardgas- en SCR-voertuigen allemaal over beproefde technologieën beschikken die door IVECO werden ontwikkeld. De jury was bijzonder onder de indruk van de technische innovatie van IVECO’s nieuwe gamma, van het hoogstand rijplezier dat de Daily Hi-Matic Natural Power biedt en van het feit dat het merk “nu al zijn nieuwe Real Driving Emission-diesel voorstelde – drie jaar voordat de RDE-regels van de EU van kracht worden voor bestelwagens – waarmee het zijn concurrenten ver vooruit is”.

Jarlath Sweeney, voorzitter van ‘Internationale bestelwagen van het jaar’, vatte de stemming van de jury samen: “We feliciteren Iveco voor de indrukwekkende ontwikkelingen met de Daily Blue Power. Iveco is altijd al een wegbereider geweest inzake duurzaamheid in het LCV-segment. Het nieuwe Daily Blue Power-gamma bevestigt die positie.”

Bij het in ontvangst nemen van de prijs zei Pierre Lahutte, IVECO Brand President: “In het jaar van zijn 40e verjaardag werd de Daily voor de derde keer verkozen tot ‘Internationale bestelwagen van jaar’. Naast het geprezen en succesvolle product erkent deze prijs de uitzonderlijke inspanningen van IVECO om op doorslaggevende wijze bij te dragen tot de strijd voor schone lucht in onze steden en de verlaging van de CO2-emissies. Daily Blue Power in zijn elektrische, aardgas- en meest geavanceerde dieselversies, is het eerste en enige voertuig dat drie keuzemogelijkheden biedt die vooruitlopen op regelgevingen die de toegang tot steden meer en meer zullen beperken. Dit stelt de investering van onze klanten veilig en geeft hen het concurrentievoordeel dat ze nodig hebben om hun duurzame bedrijven te ontwikkelen.”

Het in oktober 2017 internationaal gelanceerde Daily Blue Power-gamma is uniek op de markt, omdat het de klanten de keuze biedt tussen drie verschillende technologieën, om het voertuig optimaal te laten aansluiten bij hun bedrijfsmissie en -activiteiten. Het gamma omvat:

Daily Hi-Matic Natural Power: het eerste LCV-voertuig op gecomprimeerd aardgas in de sector met de exclusieve 8-trapsautomaat, uniek voor zijn segment, die garant staat voor hoogstaand rijplezier. Dit bijzonder stil stadsvoertuig biedt de robuustheid, prestaties en betrouwbaarheid waarvoor de Daily bekend staat, bovenop een verhoogd comfort en een verlaagd brandstofverbruik van 2,5% ten opzichte van een handgeschakelde versnellingsbak, verlaagde emissiewaarden en de beste rijkwaliteiten in zijn klasse. Zijn 3.0 liter F1C-motor levert 136 pk en 350 Nm, het hoogste koppel binnen het segment, produceert 76% minder roetdeeltjes en 12% minder NOx-emissies dan de equivalente Euro VI 3.0 liter dieselversie. In stedelijke omstandigheden ligt de CO2-uitstoot normaal gezien 3% lager dan bij diesel, maar dit stijgt tot 5% dankzij de geavanceerde Hi-Matic-transmissie. Als biomethaan wordt gebruikt, zijn er zo goed als geen CO2-emissies (verlaging van 95%).

Daily Euro 6 RDE 2020 Ready: het meest geavanceerde LCV-voertuig op diesel, en het eerste dat getest en goedgekeurd werd voor Real Driving Emissions (RDE). Dit model loopt vooruit op de uitdagende milieudoelstellingen voor 2020, met een oplossing die onafhankelijk werd gecontroleerd door de Nederlandse organisatie voor toegepast natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO) en vandaag verkrijgbaar is. Het vermogen is afkomstig van een motor met een gepaste cilinderinhoud, IVECO’s 2.3 liter F1A-motor, die in 2016 volledig opnieuw ontwikkeld werd. Bovendien biedt hij een groter slagvolume dan andere constructeurs, wat garant staat voor een grotere duurzaamheid en natuurlijkerwijs lage NOx-emissies. De Daily Euro 6 RDE 2020 Ready is ook bijzonder zuinig: hij verbruikt tot 7% minder brandstof in vergelijking met de huidige versie, dankzij zijn Start & Stop-systeem en Michelin Agilis + ecobanden.

Daily Electric: een emissievrij voertuig dat ontworpen is voor gebruik in steden met de strengste toegangsbeperkingen, met een uitgebreide actieradius tot 200 km in stedelijke omgevingen en optimale batterijprestaties in alle weersomstandigheden. Zijn snelle laadmodus van slechts 2 uur wordt aangevuld door een Eco-Power-rijmodus en regeneratieve remfunctie, die de efficiëntie verder verbetert.

Uw partner voor duurzaam transport

IVECO’s productstrategie bestaat erin onze klanten voertuigen aan te bieden waarmee ze duurzamer kunnen werken, zowel vanuit het standpunt van het milieu als dat van hun bedrijfsresultaat.

Het bedrijf was de eerste fabrikant in de commerciële transportwereld die het potentieel van aardgas inzag. Met die vooruitziendheid ontwikkelde IVECO een volledig assortiment van bestelwagens, vrachtwagens en bussen op aardgas. IVECO is nog steeds de enige constructeur die een volledig gamma van aardgasaangedreven modellen aanbiedt, met op dit moment meer dan 22.000 verkochte aardgasvoertuigen.

Eerder dit jaar werd IVECO door de International Association for Natural Gas Vehicles uitgeroepen tot ‘NGV Global Industry Champion 2017’, als erkenning voor zijn engagement voor de aardgassector en zijn inspanningen voor de ontwikkeling van de CNG- en LNG-markten. IVECO was ook de enige vrachtwagenconstructeur die op de shortlist stond voor de 6e jaarlijkse ‘European Gas Awards of Excellence 2017’. Het merk werd genomineerd in de categorie ‘Project van het jaar’, voor zijn duurzame visie op zwaar transport, die tot de ontwikkeling leidde van de eerste langeafstandsvrachtwagen op aardgas.

IVECO won ook twee van de drie ‘Duurzame vrachtwagen van het jaar 2017’ prijzen, waarbij de Eurocargo CNG de overwinning in de wacht sleepte in de categorie DISTRUBUTIE en de Daily Electric in de categorie BESTELWAGEN. Voor het tweede jaar op rij won de Daily de titel van ‘Duurzame vrachtwagen van het jaar 2018’ in de bestelwagencategorie, met de nieuwe Daily Hi-Matic Natural Power, dankzij zijn “streven naar grotere duurzaamheid, met voortdurende updates en verbeteringen zowel op kleine als grote schaal.”

Ook IVECO BUS werd onlangs beloond voor zijn duurzaamheid: de Crossway LE Natural Power ontving de prijs voor ‘Duurzame bus’ in de Intercity-categorie.

Share this Post