IVECO presenteert zijn visie op de toekomst van duurzaam wegtransport op het Internationale Road Transport Union (IRU) Wereldcongres 2018

IVECO presenteert zijn visie op de toekomst van duurzaam wegtransport op het Internationale Road Transport Union (IRU) Wereldcongres 2018

IVECO nam deel aan het wereldwijde evenement voor wegtransport, mobiliteit en logistiek, dat bedrijven, overheden en denkers samenbrengt om de grote uitdagingen en kansen van de transportsector te bespreken. Pierre Lahutte, IVECO-merkpresident, presenteerde het IVECO perspectief op de toekomst van het wegvervoer, dat een revolutie doormaakt, en de sleutelrol van alternatieve tractietechnologieën bij het aanpakken van deze uitdagingen.

IVECO nam deel aan het International Road Transport Union – IRU World Congress 2018, dat op 7 en 8 november plaatsvindt in Muscat, Oman. Het evenement, georganiseerd door de wereldwijde branchevereniging voor wegtransport IRU, biedt een platform voor internationale beslissingnemers om ideeën uit te wisselen, oplossingen te bespreken en de toekomst van de transportsector te bepalen. Deelnemers waren toonaangevende fabrikanten, transportorganisaties, internationale organisaties en ministeries van over de hele wereld.

Pierre Lahutte, brandpresident IVECO, sprak tijdens de eerste plenaire vergadering, gewijd aan wegtransport, mobiliteit en handel in de 21e eeuw met als doel de vraag te beantwoorden: “Wat betekent de voortdurend ontwikkelende nieuwe wereldorde voor het wegtransport? “.

De sprekers van de sessie waren leidinggevende figuren van bedrijven en overheden, en ook José Manuel Durão Barroso, voorzitter van Goldman Sachs International en voormalig voorzitter van de Europese Commissie; Christian Labrot, IRU President; Dr. Ahmed Muhammed Al Futaisi, minister van Vervoer en Communicatie van Oman; en Steffen Bilger, staatssecretaris, Duitsland Ministerie van Verkeer en Digitale Infrastructuur.

Pierre Lahutte schetste IVECO’s visie op de toekomst van het transport met focus op duurzaamheid om de milieu-impact van de industrie te verminderen. Hij benadrukte de noodzaak om een ​​alternatief te vinden voor Diesel, aangezien de druk op deze fossiele brandstof en restricties in een snelgroeiend aantal steden wordt geïntroduceerd, en benadrukte het belang van een zorgvuldige afweging bij het bepalen van het beste antwoord voor het wegvervoer: “Het is geen kwestie van één oplossing voor iedereen: we moeten een technologische mix zoeken die voldoet aan de specifieke kenmerken van elke missie.

Het congres bood ook de gelegenheid om in dialoog te treden met de ministers van Transport en op hoog niveau met institutionele vertegenwoordigers uit de regio en daarbuiten, waaronder Europa, en ze te introduceren in IVECO’s visie voor duurzaam vervoer, waarbij aardgas de belangrijkste energiebron is, vooral voor goederen- en langeafstandsvervoer en waar elektrische aandrijving een rol speelt bij stop-en-go-missies met lage snelheid, lage-energie-intensiteit en personenvervoer in stadscentra. Aardgas biedt het extra voordeel van een naadloze overgang naar biomethaan, een hernieuwbare energiebron die in staat is tot nulemissie of, met een circulaire economiebenadering, zelfs een negatieve koolstofvoetafdruk als gevolg van de eliminatie van koolstof.

De visie van aardgas als de mature oplossing voor duurzaam vervoer wordt gedeeld door EU-instellingen en -regeringen, die de ontwikkeling ervan ondersteunen met een verscheidenheid aan acties. Deze omvatten de financiële aanmoedigingen voor energiezuinige lage CO2-trucks en vrijstelling van de tol op autowegen voor LNG-voertuigen (vloeibaar aardgas) die in Duitsland zijn aangekondigd; de afschaffing van accijnzen op LNG en de belasting van Diesel in Polen om de ontwikkeling van de LNG-infrastructuur aan te moedigen; en de decreten uitgegeven in Frankrijk en Italië om het gebruik van biomethaan geproduceerd uit koemest en agrarisch afval te bevorderen te stimuleren.

Als gevolg van IVECO’s visie op duurzaam transport, is IVECO vandaag koploper met een compleet aanbod van alternatieve aandrijvingen, van elektrische oplossingen voor openbaar vervoer in het stadscentrum, lichte bedrijfsvoertuigen voor personen- en goederenvervoer met CNG-bussen en vrachtwagens voor intercity’s transport, tot LNG-vrachtwagens voor langeafstandsvervoer. Bovendien heeft IVECO dit jaar op IAA 2018 geschiedenis geschreven met de eerste 100% dieselvrije stand in de geschiedenis van de beurs waar ze hun volledige lijn van alternatieve aandrijvingen hebben tentoongesteld.

Share this Post