Iveco New Daily wint award Large Van of the Year 2017

Iveco New Daily valt in de prijzen tijdens What Van? Awards in Verenigd Koninkrijk

De meermaals bekroonde Daily valt opnieuw in de prijzen met zijn Euro 6-model en sleept de fel begeerde “Large Van of the Year” award in de wacht.

De New Daily Euro 6 van Iveco werd tijdens de What Van? Awards 2017 voor het 3de opeenvolgende jaar verkozen tot “Large Van of the Year”. Hij werd door de jury geprezen om zijn connectiviteitspakket van de nieuwste generatie DAILY BUSINESS UP en zijn “schitterend soepel schakelende” automatische Hi-Matic-versnellingsbak.

De in april 2016 onthulde New Daily Euro 6 bouwt voort op zijn voorganger (die verkozen werd tot “International Van of the Year 2015”) en introduceert nieuwe systemen en functies die hem nog comfortabeler maken voor de chauffeur en nog performanter voor ondernemers.

De “What Van? Awards”, die op 13 december ingericht werden door het gelijknamige magazine in Londen, belonen de beste producten uit de sector van de lichte bedrijfsvoertuigen en werden uitgereikt in aanwezigheid van ruim 150 bedrijfsleiders.

Pierre Lahutte, Iveco Brand President, verklaarde: “De derde opeenvolgende titel van Large Van of the Year tijdens de What Van? Awards bewijst de solide betrouwbaarheid, veelzijdigheid en productiviteit van de New Daily – die we ook nog eens kunnen combineren met onze exclusieve automatische Hi-Matic-versnellingsbak. Met de New Daily Euro 6 hebben we een nog sterker en veelbelovender gamma bestelwagens gecreëerd, dat nieuwe technologie introduceert die de energie-efficiëntie maximaliseert, de productiviteit verhoogt en de uitstoot verlaagt, en dat dus de impact op het milieu zoveel mogelijk beperkt, en van Iveco een echte partner voor duurzaam transport maakt.”

De New Daily Euro 6 wordt geleverd met de DAILY BUSINESS UP-app voor tablets en smartphones, waarmee hij het eerste lichte bedrijfsvoertuig is dat connectiviteit aan boord aanbiedt die verder gaat dan het infotainmentconcept, en hij wordt omgevormd tot een professioneel werkinstrument met eigen app.

Voor de DAILY BUSINESS UP-app hoeft geen extra apparatuur in het voertuig geïnstalleerd te worden. De communicatie tussen chauffeurs en voertuig gebeurt via hun eigen smartphone of tablet, waarop de app wordt geïnstalleerd. De verbinding via Bluetooth met de digitale radio gebeurt automatisch, waardoor de New Daily Euro 6 al na enkele seconden een geconnecteerde professionele werkplek is.

De DAILY BUSINESS UP-app, die door de What Van?-jury een “grote innovatie” werd genoemd, kan dienstdoen als rijassistent, met functies als de rijstijlevaluatie (Driving Style Evaluation), de Sygic Professional Navigation-app, en een interactieve gebruikershandleiding.

De app kan ook ingezet worden als bedrijfsassistent, met de Fleetwork-functie, waarmee de efficiëntie van de vloot geoptimaliseerd kan worden, werkopdrachten ingepland en aan de chauffeurs doorgeven kunnen worden, en hun routes en bestemmingen kunnen worden beheerd. De app biedt de klant ook hulp bij pech met een rechtstreekse link naar Iveco Assistance Non-Stop, de 24/7 hulpdienst van Iveco bij pech onderweg. Alle functies dragen bij tot een lagere Total Cost of Ownership (TCO) voor de New Daily Euro 6.

Een centrale plaats in het Daily-gamma is toegewezen aan de New Daily Hi-Matic Euro 6, die voorzien wordt van een exclusieve 8-versnellingsbak en absoluut rijplezier biedt. De versnellingsbak onderscheidt zich door een zelfaanpassende schakelstrategie en schakelt sneller en nauwkeuriger dan wat zelfs de beste chauffeur manueel zou kunnen. Hij is perfect afgestemd op de nieuwe familie Euro 6-motoren (die een vermogen leveren tot 205 pk), en op het intelligente EcoSwitch PRO-systeem van de nieuwste generatie, dat het brandstofrendement verder verhoogt.

De jury vermeldde in zijn commentaar ook nog: “De positie van de New Daily als uitzonderlijke bestelwagen op de markt wordt verder versterkt door zijn voortreffelijke Hi-Matic-achtversnellingsbak, die verkrijgbaar is in combinatie met zowel de 2,3-liter als de 3,0 litermotor. Na gereden te hebben met een New Daily Euro 6 met 3,0-litermotor van 180 pk en Hi-Matic-versnellingsbak, kwamen we tot de conclusie dat de kans zeer klein is dat klanten toch nog voor een bestelwagen met manuele versnellingsbak zouden gaan.”

De New Daily Euro 6 is dankzij het ruimste gamma in de sector het meest polyvalente voertuig in zijn klasse, en biedt in het Verenigd Koninkrijk en de Republiek Ierland een MTM van 3,5 tot 7,2 ton en een

laadvolume van 7 m³ tot 20 m³ voor de versie bestelwagen. Het volledige gamma omvat de uitvoeringen bestelwagen, bestelwagen met dubbele cabine, chassis met cabine, chassis met dubbele cabine, en naakt chassis. Het bestelwagengamma is het ruimste op de lokale markt.

De New Daily Euro 6 werd in heel Europa erkend om zijn ongeëvenaarde prestaties, flexibiliteit en betrouwbaarheid, en sleepte verschillende sectoronderscheidingen in de wacht, waaronder de titel van “International Van of the Year 2015”.

Share this Post