IVECO gaat legendarische Schorpioen van Team Abarth ondersteunen

IVECO wordt de officiële leverancier van Team Abarth voor logistiek. Twee trucks van IVECO zullen worden opgenomen in het ondersteunende wagenpark van Abarth: een Stralis XP en een Eurocargo, de “International Truck of the Year 2016”.

IVECO gaat 124 exemplaren bouwen van een speciale Limited Edition van de New Stralis XP TCO2 Champion, die een afwerking krijgt in het wit, rood en grijs, de traditionele kleuren van de Schorpioen.

De New Stralis XP Abarth “Emotional Truck”, een bijzonder eerbetoon aan het partnership tussen IVECO en het team met de Schorpioen, zal op elk van de circuits van het FIA European Truck Racing Championship 2017 een hoofdrol krijgen in de paddock van IVECO.

Vanaf juni 2017 wordt IVECO drie jaar na elkaar de officiële leverancier van zware logistieke voertuigen van de racedivisie van Abarth. IVECO stelt het team twee trucks ter beschikking, een Stralis XP en een Eurocargo. De eerste is bestemd voor de Trofeo Abarth Selenia, die op het circuit wordt gereden, en de tweede voor de Trofeo Abarth 124 rally Selenia. Beide zullen deel uitmaken van het ondersteunende wagenpark van Abarth.

Met dit prestigieuze partnership brengt IVECO hulde aan het legendarische automerk, dat er beter dan gelijk welk ander in slaagt de spirit van de racecircuits en de rallysport uit te dragen en de waarden van fair-play en sterke prestaties over te brengen die deel uitmaken van het DNA van de Schorpioen. De samenwerking heeft roots in het verleden. Al sinds het begin van de jaren 80 ondersteunt IVECO het team met de Schorpioen in tal van kampioenschappen van wereldklasse en draagt het zo bij tot de historische successen van het merk.

Als eerbetoon aan het partnership tussen de twee merken zal IVECO een speciale Limited Edition bouwen van de New Stralis XP TCO2  Champion. De slechts 124 exemplaren daarvan zullen worden uitgevoerd in het wit, rood en grijs, de traditionele kleuren van het team. De 124 exemplaren brengen hulde aan de Abarth 124 Spider, een wagen met legendarische faam op zowel de weg als bochtige rallyparcours. Het nummer “0” van de Limited Edition – of het allereerste exemplaar van de reeks dat van de productielijn zal rollen – zal door Abarth ingezet worden voor logistieke ondersteuning tijdens races.

De Limited Edition haalt ook inspiratie bij de New Stralis XP Abarth “Emotional Truck”, een truck waarvan slechts één enkel exemplaar wordt geproduceerd als bijzonder eerbetoon aan het partnership tussen IVECO en het team met de Schorpioen. Het design werd getekend en uitgevoerd door het Centro Stile Abarth, dat de truck aankleedde met de specifieke kleuren en grafische elementen van het merk. Het interieur sluit in authentieke Abarth-stijl aan bij dat van de Abarth 124, met een lederen bekleding van de zetels, het stuurwiel en de deurpanelen.

De truck krijgt een hoofdrol in de paddock van IVECO op alle circuits van het FIA European Truck Racing Championship 2017.

De “Emotional Truck” viert de schitterende prestaties van de New Stralis XP, de betrouwbaarste en meest brandstofefficiënte truck op de markt vandaag, die ontwikkeld werd voor een zo hoog mogelijke betrouwbaarheid en een lage CO2-uitstoot en TCO (Total Cost of Ownership). De nieuwe, verbeterde aandrijflijn, de nieuwe topversnellingsbak, de volledig hertekende motor, en de zeer populaire en beproefde HI-SCR-technologie worden gekoppeld aan de nieuwste voorspellende functies op basis van gps-technologie en tal van nieuwe systemen om tot 11,2% brandstof te besparen, een cijfer dat in recente tests uitgevoerd door het Europese technische certificeringscentrum TÜV werd geverifieerd. De buitengewone prestaties op het vlak van de verlaging van TCO en CO2-uitstoot maken van de New Stralis XP een echte TCO2-kampioen.

Share this Post