IVECO en BNP Paribas Leasing Solutions bundelen krachten om energietransitie

 
IVECO en BNP Paribas Leasing Solutions hebben de handen ineengeslagen om vervoersmaatschappijen te helpen hun wagenpark te vernieuwen met milieuvriendelijkere bedrijfswagens: klanten van IVECO die kiezen voor de technologieën Electric, Euro 6 RDE 2020 Ready of Natural Power, op gecomprimeerd aardgas (CNG), vloeibaar aardgas (LNG) en biomethaan, kunnen rekenen op voordelige financieringsvoorwaarden.

IVECO is vandaag de Europese marktleider in voertuigen op alternatieve brandstoffen, met een uitgebreid aanbod aan duurzame oplossingen. De voordelige financieringsvoorwaarden gelden o.a. voor de volgende bedrijfsvoertuigen van IVECO met een alternatieve aandrijving:

  • ​IVECO’s duurzame Daily Blue Power-reeks, met een keuze uit drie technologieën: de emissievrije Daily Electric die steden met de strengste emissiebeperkingen binnen mag, de Daily Euro 6 2020 RDE Ready met zijn diesel van de nieuwste generatie, die 3 jaar op voorhand al klaar is voor de milieudoelstellingen van 2020, en de Daily Hi-Matic Natural Power, de eerste lichte bedrijfswagen op CNG met een 8-trapsautomaat, die lage emissies en souplesse perfect combineert voor steden en voorsteden. 
  • De Eurocargo Natural Power, “De vrachtwagen waar de stad van houdt” dankzij zijn geringe emissies en stille werking. Daardoor is hij ideaal voor nachtwerk en leveringen in verkeersluwe zones;
  • De Stralis NP 460, de duurzaamste truck ooit en het enige complete gamma zware vrachtwagens op aardgas (CNG, LNG en biomethaan) met de nieuwste geautomatiseerde transmissie, ontworpen om zelfs de lastigste langeafstandsmissies aan te kunnen.  

Pierre Lahutte, IVECO Brand President verklaarde: “IVECO zet zich al geruime tijd in voor duurzaam transport. Al 20 jaar verrichten we baanbrekend werk op het gebied van alternatieve aandrijvingen. Zo willen we onze klanten voertuigen bieden waarmee ze duurzamer en tegelijk winstgevend kunnen werken. Met de Green Finance-plannen zetten we de volgende stap in ons engagement en helpen we onze klanten over te stappen op nieuwe energiebronnen om hun vloot milieuvriendelijker te maken. Dit initiatief met BNP Paribas Leasing Solutions toont wat twee spelers uit verschillende sectoren kunnen bereiken als ze hun krachten bundelen in dienst van zo’n belangrijk doel als dit.”

Charlotte Dennery, CEO van BNP Paribas Leasing Solutions, zegt: “In zijn ontwikkelingsplan voor 2020 gaf BNP Paribas duidelijk aan dat het zich nog sterker wilde inzetten voor energietransitie en om de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties te bereiken. Als entiteit van de groep die zich specialiseert in uitrustingsfinanciering is BNP Paribas Leasing Solutions een natuurlijke partner om ondernemingen aan te moedigen om hun verantwoorde uitrusting te bevorderen.” 
 
De financiering zal in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland en het Verenigd Koninkrijk via de dealers van het IVECO-netwerk worden aangeboden door “IVECO Capital” van CNH Industrial Capital Europe, een gemeenschappelijke financieringsvennootschap van CNH Industrial NV en BNP Paribas Leasing Solutions, partners in het financieren van kapitaalgoederen sinds 1997

Share this Post