Fase 5 aanleg op-en afrittencomplex Aalter

Vanaf maandag 5 december gaat de volgende fase van start. De aannemer werkt vooral aan de zuidzijde van de E40 aan de rotonde op de Steenweg op Deinze (N409) en de verbindingsweg tussen de twee nieuwe rotondes. Daarnaast start de aannemer met de werken voor het vervangen van de brug in de E40 over de N409. Er wordt ook ten noorden van de E40 gewerkt aan de bouw van de fundering van de fly-over.

Verkeerssituatie :

Het verkeer richting Gent rijdt vanaf 6.00u op maandag 5 december op de tijdelijke parallelweg. Er zijn drie versmalde rijstroken. Er geldt een snelheidsbeperking van 90km/u. Vrachtwagens mogen maximaal 70km/u rijden en niet inhalen. De omleiding via de tijdelijke parallelweg duurt anderhalf jaar (voorjaar 2018).

Het verkeer richting kust zal ook over 3 versmalde rijstroken rijden ter hoogte van het complex. De aannemer neemt de linkerrijstrook in om veilig te kunnen werken. Ook hier  zal een snelheidsbeperking ingevoerd worden voor de auto’s (90km/u) en vrachtwagens (70km/u). Vrachtwagens mogen ook hier niet inhalen. Deze situatie duurt tot eind januari 2017.

Share this Post