De Eurocargo doorstaat de test

Nieuwe Iveco Eurocargo: de Italiaanse bestseller wordt rijper

Vakblad Transportmanagement met sterke eerste indrukken van de Nieuwe Iveco Eurocargo. De Italiaanse besteseller wordt rijper.

In 1991 kwam de Iveco Eurocargo op de markt. In 2002 en 2008 volgde telkens een verbeterde reeks en nu begint de Eurocargo aan een vierde leven. Een nieuwe generatie kunnen we het niet echt noemen, laten we het dus houden bij een geheel van verbeteringen waardoor deze Zuiderse bestseller de harmonie met zijn distributiewerk nog kan verfijnen. En, naar het voorbeeld van zijn kleine broertje, de Daily, krijgt de Iveco Eurocargo ook een facelift.

Aan de buitenkant valt de “new look” van de Eurocargo het meest op. Het V-vormige radiatorrooster volgt de nieuwe stijlcodes die Iveco al met de Daily had geïntroduceerd, terwijl de ingebouwde LEDdagrijverlichting en xenonkoplampen zijn eigentijdsheid belichten. Maar de aangebrachte wijzigingen hebben niet alleen een esthetische functie. De Italiaanse ingenieurs hebben er immers van geprofiteerd om tegelijk de Cx (weerstandscoëfficiënt) van de cabine met 2% te verbeteren. Een cabine die, zoals we ons nog herinneren, in een korte, diepe (met hoog of laag dak) en dubbele versie bestaat.

Wie met Eurocargo vertrouwd is, voelt zich binnenin nog steeds thuis en zal tegelijk alle aangebrachte verbeteringen aan het werkkader naar waarde weten te schatten. Het stuur is volgens een nieuw ontwerp en met een verbeterde ergonomie gecreëerd, terwijl er een pak opbergvakken zijn bijgekomen. Hierbij gaat een speciale vermelding naar de middenconsole waar zelfs twee literflessen van in passen. Wat het comfort betreft, benadrukken we de beschikbaarheid van een “high comfort” bestuurdersstoel met luchtvering. De connectiviteit moet uiteraard niet onder doen. Zo is er onder andere een aansluiting met meerdere USBpoorten of, als optie, een vrij groot, afneembaar scherm voor het telematicasysteem.

Lees meer over 40.000 Iveco Hi-SCR’s

Share this Post