De ”Bullen” van IVECO Magirus winnen de tweede race van de Grote Prijs ETRC 2017 op het circuit van Misano

Een weekend vol adrenaline en uitdagingen voor IVECO: opnieuw een overwinning voor de “Bullen” van IVECO Magirus met Jochen Hahn tijdens de Italiaanse manche van het European Truck Racing Championship.

Blikvangers in de paddock van IVECO waren de Stralis Emotional Trucks: de gloednieuwe Hahn Racing Emotional Truck, de Team Schwabentruck Emotional Truck, en de Team PETRONAS De Rooy IVECO Emotional Truck, die een eerbetoon is aan de successen van Team De Rooy in de Dakar-Rally.

De “Bullen” van IVECO Magirus – Hahn Racing en Team Schwabentruck – hebben de Grote Prijs van Italië in Misano uit het European Truck Racing Championship 2017 achter de rug.

Titelverdediger Jochen Hahn sleept opnieuw een overwinning in de wacht tijdens race 2 op dag 1 in zijn nieuwe IVECO Stralis 440 E 56 XP-R racetruck met speciaal door FPT Industrial geprepareerde IVECO Cursor 13-motor.

De Italiaanse manche van het ETRC liep over de twee dagen van het weekend en omvatte vier races, twee op zaterdag en twee op zondag. De eerste van de vier races van de Grote Prijs in Misano bleek bijzonder lastig voor de rijders door de hoge temperaturen, die de motoren op de proef stelden. Gerd Körber van Team Schwabentruck liet zich niet ontmoedigen door zijn laatste startplaats en maakte een indrukwekkende comeback. Hij haalde vijf concurrenten in en eindige op de 7de plaats. Jochen Hahn reed een stabiele race en finishte als vijfde.

De tweede race van de dag ging naar Hahn en bevestigde zijn competitieve spirit op het circuit. Gerd Körber startte op positie 1, nam de leiding in de tweede ronde, en moest al snel de snellere Hahn, die hem dicht op de hielen zat, voorbij laten gaan. Körber koos voor de strategie om de concurrenten die de grootste bedreiging vormden voor de eerste plaats van Jochen te controleren, waardoor die voluit voor de overwinning kon gaan. Gerd bleef verschillende ronden voor de sterkste rijders in de klasse die daardoor een lager racetempo hadden, en eindigde op de vijfde plaats.

Ook race 1 op zondag was zeer veeleisend: Gerd Körber startte op de achtste plaats en reed een goede race. Hij finishte als zesde en toonde opnieuw zijn sterkte in een fel bevochten duel met een concurrent. Jochen Hahn eindigde op de achtste plaats.

De paddock van IVECO verwelkomde de bezoekers van het Truck Driver’s Week End tijdens de twee dagen van de races in Misano. Ze konden een testrit maken, praten met gespecialiseerde medewerkers en kennismaken met de rijders van de “Bullen” van IVECO Magirus, die op de stand aanwezig waren om hun fans persoonlijk te ontmoeten.

Ook tijdens deze Grote Prijs richtte IVECO de spots op zijn befaamde Stralis Emotional Trucks, het bijzondere eerbetoon van het bedrijf aan de wereld van de autosport. Te zien waren de gloednieuwe Hahn Racing Emotional Truck in de teamkleuren blauw en wit, de Team Schwabentruck Emotional Truck, en ook de PETRONAS De Rooy IVECO Emotional Truck, die een eerbetoon is aan de successen van Team De Rooy in de Dakar-Rally.

Voor IVECO waren deze twee dagen ook een waardevolle kans om rechtstreeks in contact te komen met klanten en met alle Stralis-chauffeurs die elke dag op de Europese wegen rondrijden – en die een sterke passie voor Truck Racing gemeen hebben.

De volgende Grote Prijs van het FIA European Truck Racing Championship 2017 vindt plaats op de Nürburgring in Duitsland op 1 en 2 juli.

Share this Post