Daily E6 valt in de prijzen in Spanje

IVECO wordt grote winnaar van de Spaanse nationale Transport Awards met de Daily E6 en New Stralis NP

Bij de prijsuitreiking, georganiseerd door de uitgeverijgroep Editec, eindigde het merk bovenaan in de categorieën ‘Licht Bedrijfsvoertuig van het Jaar’ en ‘Ecologisch Bedrijfsvoertuig van het Jaar’.

Gaetano de Astis, Managing Director van IVECO voor Spanje en Portugal, mocht de onderscheidingen in ontvangst nemen uit de handen van de jury, bestaande uit technische specialisten en hooggeplaatste personen uit de sectoren van het personen- en goederenvervoer.

Nadat IVECO in april 2016 zijn Daily-gamma opnieuw lanceerde en twee maanden later de New Stralis XP en de aardgasversie van de New Stralis NP op de markt bracht, werden deze innovatieve voertuigen in de Spaanse nationale Transport Awards 2017 verkozen tot respectievelijk ‘Licht Bedrijfsvoertuig van het Jaar’ en ‘Ecologisch Bedrijfsvoertuig van het Jaar’.

De prijsuitreiking wordt jaarlijks georganiseerd door de uitgeverijgroep Editec, die onder meer de gespecialiseerde magazines Transporte 3 en Viajeros uitgeeft. De winnende voertuigen werden geselecteerd op basis van het oordeel van 244 prominente zakenlui en professionals komende uit de sectoren van het personen- en goederenvervoer en allemaal afkomstig uit de Spaanse autonome gemeenschappen.

In het geval van de IVECO Daily E6 prees het panel van 42 deskundigen voor deze categorie “zijn sterke engagement op het gebied van connectiviteit en lagere gebruikskosten”. De Daily E6, die in april 2016 op de internationale markt werd gelanceerd, is het veelzijdigste voertuig in zijn klasse en biedt het breedste gamma aan uitvoeringen in zijn segment, met een maximaal toegelaten massa van 3,5 tot 7,2 ton en een maximaal laadvolume van 7,3 tot 19,6 m³. Die uitzonderlijke veelzijdigheid en de talloze varianten (bestelwagen, bestelwagen gedeeltelijk met

ruiten, chassiscabine, chassis met schutbord en dubbele cabine) garanderen talloze mogelijkheden voor allerlei gebruikstoepassingen. Wat connectiviteit betreft, maakt de exclusieve IVECO DAILY BUSINESS UP-app deze voertuigen tot echt professionele werkinstrumenten.

Over de winnaar van de onderscheiding voor ‘Ecologisch Bedrijfsvoertuig van het Jaar, de IVECO Stralis NP, verklaarden de 27 leden van het panel in deze categorie dat de vrachtwagen “een waardevol alternatief biedt voor langeafstandstransport”. Ook de aandrijflijn van de vrachtwagen kreeg positieve feedback dankzij “de krachtigste aardgasmotor op de markt en de geautomatiseerde twaalfversnellingsbak”.

De Nieuwe Stralis NP is de eerste aardgasvrachtwagen die speciaal werd ontwikkeld voor lange afstanden. Met zijn rijbereik tot 1.500 kilometer is hij de enige zware vrachtwagen op de markt die kan worden aangedreven met gecomprimeerd aardgas (CNG) en vloeibaar aardgas (LNG). Hij verenigt het vermogen, het comfort, de transmissietechnologie en het rijbereik die nodig zijn voor langeafstandstransport.

Gaetano De Astis, Managing Director van IVECO voor Spanje en Portugal, ontving de onderscheiding voor de Daily E6 van Marcos Basante, president van de vereniging ASTIC (Association of International Road Transport), en die voor de New Stralis NP van Isabel del Olmo, directeur van de transportafdeling van het Spaanse instituut voor energiediversifiëring en -besparing (IDAE). Dat gebeurde tijdens de prijsuitreiking die plaatsvond op woensdag 18 januari.

Volgens De Astis, “bekronen deze prijzen twee modellen die werden ontwikkeld om alle behoeften van onze klanten in te vullen”.

Hij voegde nog toe: “Het IVECO Daily-gamma, dat de prijs eerder al in ontvangst mocht nemen in 2000, 2007 en 2012, is het resultaat van een voortdurend verbeteringsproces. De huidige Daily E6 beschikt over efficiëntere motoren en engageert zich duidelijk voor connectiviteit. De Stralis NP is dan weer een duidelijk bewijs van IVECO’s investering in de ontwikkeling van alternatieve

aandrijvingen, met name op aardgas, dat volgens ons het enige volwaardige alternatief is voor langeafstandstransport.”

Share this Post