Daily Blue Power: de nieuwe duurzame voertuigenserie

De New DAILY BLUE POWER-familie is het perfecte voertuig voor stedelijke en voorstedelijke missies. Het kan alle stedelijke centra bereiken vanuit elke richting en bevrijdt transportbedrijven van het juk van milieuvoorschriften dankzij de succesvolle combinatie van technologie, lage emissiewaarden, een laag impact op het milieu, hoge prestaties en efficiëntie.

De New DAILY BLUE POWER loopt voor op de toekomst en laat de klant vrij om te kiezen tussen drie technologische oplossingen:

  • Daily Hi-Matic Natural Power: de eerste bestelwagen in de industrie van lichte bedrijfsvoertuigen dat op gecomprimeerd aardgas (CNG) loopt met een automatische versnellingsbak met 8 versnellingen – de perfecte combinatie van lage-emissiebrandstof en inzetbaarheid in stedelijke omgevingen.

  • Daily Euro 6 RDE Ready: de eerste bestelwagen die klaar is voor de 2020 Real Driving Emissions-normen, zoals werd bevestigd door de Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek (TNO). Een uniek aanbod op de markt!

  • Daily Electric: het nul-emissievoertuig waarmee kan worden gereden in steden met de strengste verkeersbeperkingen

     

IVECO lanceerde vandaag de nieuwe Daily Blue Power-familie, de duurzame zakenpartner voor bedrijven die stedelijk transport verzorgen en de weg vrij maakt naar Onbeperkt Leveren omdat het voertuig volledig voldoet aan de toenemende verkeersbeperkingen in steden. De nieuwe serie loopt voor op deze milieuvoorschriften en voorziet oplossingen met een technologie die van nature uit duurzaam is.

Met de Daily Blue Power is duurzaam transport nu al werkelijkheid

De Daily Blue Power- aanbieding is uniek op de markt. Dit product biedt werkelijk de vrijheid om te kiezen tussen drie verschillende technologische oplossingen die kunnen voldoen aan de specifieke behoeften van hun missies en zakelijke doeleinden.

Pierre Lahutte, Iveco Brand President, legt uit: “In het kader van de huidige decarbonisatieverplichting en toenemende beperkingen die worden gesteld aan het verkeer in steden, wordt duurzaamheid snel een belangrijk en competitief voordeel voor de transportsector. Duurzaamheid staat sinds de aanvang centraal voor IVECO. Al heel vroeg zagen wij in dat onze weg naar duurzaam stedelijk vervoer geplaveid was met geavanceerde dieseltechnologie en alternatieve aandrijfkracht zoals elektriciteit en aardgas in het bijzonder. Dit is de reden waarom wij meer dan 20 jaar lang pionierswerk hebben verricht op het gebied van alternatieve aandrijfkracht en hebben geïnvesteerd in geavanceerde technologische oplossingen om de emissies van onze dieselmotoren drastisch te verlagen. De Daily Blue Power is de samenbundeling van al het werk dat we op dit gebied hebben verzet. Dit voertuig biedt onze klanten de unieke kans om zichzelf een competitieve voorsprong te schenken en ongelimiteerd te werken in stedelijke omgevingen.”

Daily Hi-Matic Natural Power: de beste oplossing voor stedelijk transport nog verbeterd

De Daily Hi-Matic Natural Power is het eerste LCV-voertuig op gecomprimeerd aardgas met een automatische 8 traps-versnellingsbak van de hele industrie. Het verbetert een voertuig dat al de beste oplossing was voor stedelijk transport, omdat het een perfecte combinatie aanbiedt: de duurzaamheid van de aardgastechnologie van IVECO’s Natural Power en het absolute rijgenot van zijn exclusieve Hi-Matic-transmissie. Dit voertuig levert de kracht, de performance en de betrouwbaarheid die de Daily kenmerkt, maar met meer comfort en brandstofbesparing, extra lage vervuilingsniveaus en CO2-emissies en een eersteklas rijcomfort.

De Daily Hi-Matic Natural Power stoelt op de uitgebreide ervaring van IVECO die al meer dan 20 jaar pionierswerk op het gebied van aardgastechnologie verricht. De motor is een 3-liter F1C die 136 pk levert voor een eersteklas koppel van 350 Nm. Deze motor met industriële kenmerken is sterker en garandeert meer koppel en rijcomfort dan normale CNG-motoren die voor personenwagens zijn ontworpen en levert ongeëvenaarde prestaties.

De milieuprestaties van de Daily Hi-Matic Natural Power zijn al even opmerkelijk: De motor voldoet aan de Euro 6/D-normen met 76% minder stofdeeltjes en 12% lagere NOx-emissies dan de IVECO’s Euro VI 3,0-liter dieselmotor die al bijzonder lage emissieniveaus heeft. In reële rijcondities in een stedelijke context zijn de CO2-emissies van de CNG-motor 3% lager dan die van zijn equivalente dieseluitvoering. De combinatie van de Hi-Matic-transmissie met CNG verbetert deze prestaties nog en maakt er 5% van. Als de CNG-motor op biomethaan loopt, worden de CO2 emissies zo goed als nul met een afname van 95%.

De Daily Hi-Matic Natural Power bespaart ook aanzienlijk op brandstofverbruik, met 2,5% in stedelijke missies, vergeleken met de handgeschakelde CNG-uitvoering. De lagere CNG-pompprijs vergeleken met diesel wordt vertaald in een bijzonder competitieve kostprijs per km en als alle factoren, zoals brandstofprijs, motorefficiëntie en energetische waarden in beschouwing worden genomen, kan aardgas tot 35% meer kosten besparen dan diesel. Dit maakt deze oplossing economisch duurzaam voor transportbedrijven die met een constante en bikkelharde competitie af moeten rekenen.

De Daily Hi-Matic Natural Power is ook bijzonder stil vergeleken met zijn diesel-broer en dus ideaal voor nachtelijke leveringen in steden.

De Daily Hi-Matic Natural Power komt ook met de exclusieve BUSINESS UP-applicatie waarmee on-board-connectiviteit een echte professionele tool wordt en de klant een Driver- en Business Assistant krijgt.

Met zijn absolute rijcomfort, brandstofbesparing, milieuvriendelijke prestaties, geruisloosheid, lage TCO en hoge connectiviteit biedt dit unieke voertuig de perfecte combinatie van lage-emissie en rijcomfort in stedelijke omgevingen en wordt het perfecte LCV-transportmiddel voor een duurzaam bedrijfsbeleid.

Daily Euro 6 RDE Ready: duurzame efficiëntie in alle rijcondities in een stedelijke context

De meest geavanceerde Diesel-LCV op de markt en de eerste die op “Real Driving Emissions – RDE-ready” werd getest en gekeurd – 3 jaar vooruitlopend op de uitdagende milieustreefdoeleinden van 2020. Deze Daily wordt aangedreven met een op maat gemaakte motor, de 2,3-liter F1A motor van IVECO die in 2016 volledig werd herzien: met een grotere cilinderinhoud dan die van andere fabrikanten is deze motor duurzamer en garandeert hij vanzelfsprekend lage reële NOx-emissies. Dit voertuig werkt met de geavanceerde Selective Catalytic Reduction (SCR) van IVECO, het nabehandelingssysteem dat een samenbundeling is van 25 jaar technologische ervaring op dit gebied.

De Daily Euro 6 RDE Ready werd getest door een onafhankelijke organisatie, de Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek, in overeenstemming met de nieuwe officiële procedure voor testen in reële condities op de weg. Er werd een conformiteitsfactor gemeten van 1,2 ten overstaan van de voor 2020 voorziene limiet van 2,1 waarmee dit voertuig bewijst dat het vandaag al RDE-Ready is, 3 jaar vroeger dan de datum waarop de nieuwe milieustreefdoeleinden van kracht zullen gaan.

De Daily Euro 6 RDE Ready is ook bijzonder brandstof-efficiënt wat een voordeel is voor de totale eigendomskosten (TCO) van de klanten: met het standaard Start&Stop-systeem en de eco-banden van Michelin verbruikt het tot 7% minder brandstof dan de huidige versie, gebaseerd op reële stedelijke missies van klanten.

Als kernleverancier van IVECO heeft Michelin specifiek voor dit voertuig de nieuwe MICHELIN Agilis+ serie ontworpen. Deze nieuwste generatie van Agilis+ banden waarvan de professionele gebruikers de duurzaamheid en betrouwbaarheid al waarderen, leveren topprestaties, hebben een lage rolweerstand en maken weinig lawaai. Het nieuwe loopvlakontwerp en het rubber met een lage hysterese dragen bij tot de energetische efficiëntie van het voertuig, terwijl het nieuwe loopvlakpatroon met ‘silent rib technology’ de geluidsniveaus verlaagt.

Daily Electric – Geen limieten, ook niet in de steden met de strengste verkeersbeperkingen

Elektrisch rijden is met IVECO al werkelijkheid: na de intrede op de markt in 2009 en de continue verbeteringen en vernieuwingen van de afgelopen 8 jaar, rekent de Daily Electric op een schare trouwe volgelingen met zijn toonaangevende efficiëntie, bewezen veelzijdigheid en totale duurzaamheid die nu ook 100% recycleerbare accu’s omvat.

De Daily Electric is een uniek voertuig dat zelfs in de steden met de allerstrengste verkeersbeperkingen mag rijden. Het heeft een tot 200 km uitgebreide actieradius in reële stedelijke condities en de accuprestaties zijn geoptimaliseerd voor alle weersomstandigheden. De accutechnologie maakt een hoog laadvermogen mogelijk dat in de sneloplaadmodus slechts 2 uur oplaadtijd vergt. De Eco-Power-modus en de strategieën voor regeneratief remmen maken de efficiëntie van dit voertuig nog groter. De Daily Blue Power Electric heeft het grootste aanbod in de categorie trucks met een MTM tot 5 ton, zodat er een model is voor elke missie.

Nieuwe vooruitstrevende connectiviteits-services maken de Daily Electric tot de ideale bedrijfspartner. Een nieuwe Web Monitoring Application stelt vlootbeheerders in staat om al hun voertuigen real time onder controle te houden en gegevens na te kijken zoals locatie, acculading, motoruren, gereden kilometers, voertuigdatahistoriek. De real time informatie wordt ook bewaakt door het IVECO Experts-team om voertuigfouten te voorkomen en onderhoudswerkzaamheden te suggereren.

IVECO plant ook een aanbod van financieringsoplossingen en Onderhouds- en Reparatiecontracten die ook voor de accu’s gelden, om de Daily Electric nog beter aan te passen aan de cashflow en financiële cycli van klanten.

De Daily Blue Power familie is de duurzame bedrijfspartner die de weg vrij maakt naar ONGELIMITEERD LEVEREN in stedelijke en voorstedelijke missies en hun eigenaars tegelijkertijd het competitieve voordeel van duurzaam transport biedt.

Share this Post